Budinca din dovlecei

Printeaza

 

O reteta delicioasa de budinca de dovlecei din: dovlecei, oua, faina, gris, pesmet, lapte, praf de copt, margarina si sare.

Ingrediente:Budinca din dovlecei

  • 3 ouă
  • 4 linguri cu făină
  • 4 linguri cu griş
  • 1 lingură cu pesmet
  • 2 linguri cu lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingură cu margarină
  • sare

 

Mod de preparare:

Taie dovleceii cubuleţe şi opăreşte-i puţin în apă cu sare. Separat, amestecă ouăle bătute cu brânza dulce, făina, grişul, praful de copt, grişul, laptele, dovleceii scurşi bine, un praf de sare şi şunca tăiată fâşii.

Compoziţia astfel obţinută toarn-o într-o formă unsă cu margarină şi tapetată cu pesmet. Coace la cuptor aproximativ 40 de minute, la foc potrivit, până se rumeneşte deasupra.

Serveşte cu sos de iaurt sau suc de roşii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.