Budincă din griş cu lapte

Printeaza

O reteta de budinca din gris cu lapte din: lapte, gris, oua, zahar, unt, pesmet de biscuiti dulci, frisca, pere si sare.

Ingrediente:Budincă din griş cu lapte

  • 500 ml lapte
  • 3 linguri gris
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura pesmet de biscuiti dulci
  • 3 linguri frisca
  • 2 pere
  • sare

 

Mod de preparare:

Spargeti ouale si separati albusurile de galbenusuri. Frecati galbenusurile cu 3 linguri de zahar si sarea pana cand se formeaza o compozitie albicioasa, spumoasa.Adaugati grisul treptat şi apoi albuşurile bătute spumă.

Amestecaţi ingredientele prin răsturnare. Ungeţi o tavă cu unt şi presăraţi-o cu pesmet de biscuiţi.

Turnaţi com­poziţia preparată în tavă, nivelaţi-o cu o lingură, puneţi deasupra felii de pară şi puneţi tava la cuptor, la foc potrivit pentru 20 – 30 de minute sau până când budinca se desprinde de marginea tăvii.

Fierbeţi laptele cu 1 lingură de zahăr şi când clocoteşte turnaţi-l peste budinca scoasă din cuptor şi lăsată în tava de copt.

Când laptele a fost absorbit de budincă, aceasta se poate scoate pe un platou şi se ornează cu frişcă.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.