Budinca de dovlecei cu porumb
PrinteazaO reteta de Budinca de dovlecei cu porumb din: dovlecei, porumb boabe, cascaval, ceapa, ardei grasi, usturoi, ulei, sare, piper, oua, unt, zahar si pesmet.
- 1 kg dovlecei
- 2 conserve (200 g) porumb boabe
- 200 g cascaval
- 3 cepe
- 2 ardei grasi verzi
- 3 catei de usturoi
- 4 linguri ulei
- 1 lingurita sare
- piper
- 3 oua
- 30 g unt
- 2 lingurite zahar
- 2 linguri faina
- cate 1 lingura unt si pesmet pentru forma
Mod de preparare:
Se taie dovleceii rondele subţiri; ceapa, usturoiul şi ardeiul se taie mărunt. Se călesc ceapa şi usturoiul în ulei. Se adaugă ardeiul şi dovleceii, se toarna putina apa si se inabusa la foc mic, 10-15 minute.
Se ia de pe foc si se adauga boabele de porumb scurse, sare si piper dupa gust.
Cand legumele s-au racit, se adauga galbenusurile, cascaval ras, faina, untul topit si zaharul. Se inglobeaza albusurile batute spuma. Se unge si se tapeteaza cu pesmet o forma termorezistenta.
Se toarna compozitia si se coace la foc mediu, in cuptorul preincalzit, timp de 40-45 de minute.
Budinca de dovlecei cu porumb
Pofta buna!