Budincă englezească
PrinteazaO reteta delicioasa de budinca cu: migdale, stafide, unt, curmale, iaurt, zahar pudra, zahar vanilat, portocala, oua, faina, praf de copt, cacao, aroma caramel.
Ingrediente:
- 100 g migdale măcinate
- 100 g stafide
- 100 g unt
- 100 g curmale
- 4 linguri iaurt
- 50 g zahăr pudră
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- coaja de la o portocală coaja de la o lămâie
- 3 ouă
- 100 g făină
- praf de copt
- 2 linguri cacao
Pentru siropul caramel:
- 200 g zahăr
- 100 ml lapte
- un plic zahăr vanilat
- 2 linguriţe aromă caramel
Se scot sâmburii adaugă iaurtul, praful de copt, coaja de lămâie şi de portocală, zahărul vanilat, cacaua şi, la sfârşit, făina.
Se amestecă uşor, se toarnă în forme rotunde şi se bagă în cuptorul încins la 2000 C. După ce s-a copt, se scot şi se lasă să se răcească la temperatura camerei.
Intre timp, se caramelizează zahărul, se adaugă vanilia şi laptele si se lasă să fiarbă până se leagă. Se toarnă siropul peste forma de budincă şi se serveşte, după ce s-a lăsat 2-3 ore la rece.
Pofta buna!