Budinca fina de cod
PrinteazaBudincă fină de cod: peste, cod, ulei, oua, apa, ceapa, paine, sare, piper, zahar, maioneza, patrunjel, masline.
- 500 g cod file
- 150 ml ulei
- 3 oua
- 150 ml apa
- 1 ceapa
- 1 felie de paine înmuiată în lapte
- sare
- piper
- 1/2 linguriţă zahăr
Ingrediente ornat:
- 2-3 linguri maioneză
- frunze de pătrunjel
- 7-8 măsline
Mod de preparare:
Dai peştele prin maşina de tocat, împreună cu ceapa feliată şi uşor călită şi cu pâinea bine stoarsă.
Adaugi piper şi apoi, încet, uleiul şi apa în care ai dizolvat un praf de sare şi zahărul. Tot treptat încorporezi cele 3 gălbenuşuri şi apoi albuşurile bătute spumă tare separat.
Dai compoziţiei o formă alungită, pusă pe un tifon umezit. Impachetezi în tifon şi legi la capete. Scufunzi pachetul într-o cratiţă cu apă clocotită şi uşor sărată, apoi fierbi circa 10 minute.
Răstorni pe un platou, laşi să se răcească, apoi îmbraci totul în maioneză şi ornezi cu măsline şi cu frunze de pătrunjel.
Budinca fina de cod
Pofta buna!