Budinca fina de cod

Printeaza

Budincă fină de cod: peste, cod, ulei, oua, apa, ceapa, paine, sare, piper, zahar, maioneza, patrunjel, masline.

Ingrediente:Budinca_fina_de_cod

  • 500 g cod file
  • 150 ml ulei
  • 3 oua
  • 150 ml apa
  • 1 ceapa
  • 1 felie de paine înmuiată în lapte
  • sare
  • piper
  • 1/2 linguriţă zahăr

Ingrediente ornat:

  • 2-3 linguri maioneză
  • frunze de pătrunjel
  • 7-8 măsline

 

Mod de preparare:

Dai peştele prin maşina de tocat, împreună cu ceapa feliată şi uşor călită şi cu pâinea bine stoarsă.

Adaugi piper şi apoi, încet, uleiul şi apa în care ai dizolvat un praf de sare şi zahărul. Tot treptat încorporezi cele 3 gălbenuşuri şi apoi albuşurile bătute spumă tare separat.

Dai compoziţiei o formă alungită, pusă pe un tifon ume­zit. Impachetezi în tifon şi legi la capete. Scufunzi pachetul într-o cratiţă cu apă clocotită şi uşor sărată, apoi fierbi circa 10 minute.

Răstorni pe un platou, laşi să se răcească, apoi îm­braci totul în maioneză şi ornezi cu măsline şi cu frunze de pătrunjel.

Budinca fina de cod

Budinca_fina_de_cod

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.