Budincă de miere
PrinteazaO reteta delicioasa de budinca de miere din: unt, miere, faina, migdale, zahar, bicarbonat de sodiu, ou, iaurt si fistic.
- 2 linguri de unt, topit, plus extra pentru uns ceşcuţele
- 2 linguriţe de miere, plus extra pentru decor
- 50g făină
- 25g migdale
- 50g zahăr
- ¼ linguriţă bicarbonat de sodiu
- un ou
- 85g iaurt grecesc (surplusul de la îngheţată, vezi stânga)
- o lingură fistic, tăiat grosier
Mod de preparare:
Se ung două ceşcuţe de capucino sau două forme ramekin cu unt, apoi se tapetează fundul cu hârtie pentru copt. Se adaugă o linguriţă de miere în fiecare.
Se încălzeşte cuptorul la 180°C. Se amestecă ingredientele uscate într-un bol mare, sfărâmând orice bucăţică de zahăr între degete. Se bat împreună oul, untul şi iaurtul şi se adaugă în amestecul uscat până se înmoaie.
Se toarnă în ceşcuţe, se aşază pe o tava şi se coc 20 de minute până când cresc şi capătă o culoare aurie. Se verifică dacă sunt gata cu o scobitoare – în mod normal trebuie să rămână uscată.
Se pot prepara cu până la o zi înainte, apoi se încălzesc la microunde uşor, înainte de servire, sau se lasă în cuptorul încălzit, fără a le scoate din ceşcuţe.
Se îndepărtează de ceaşcă marginea fiecărei budinci cu ajutorul unui cuţit cu lama rotundă, apoi se întorc şi se aşază pe farfuria de servit. Se înlătură hârtia pentru copt, se stropesc cu miere şi serveste.
Budincă de miere
Pofta buna!