Budincă de miere

Printeaza

O reteta delicioasa de budinca de miere din: unt, miere, faina, migdale, zahar, bicarbonat de sodiu, ou, iaurt si fistic.

Ingrediente:Budincă de miere

  • 2 linguri de unt, topit, plus extra pentru uns ceşcuţele
  • 2 linguriţe de miere, plus extra pentru decor
  • 50g făină
  • 25g migdale
  • 50g zahăr
  • ¼ linguriţă bicarbonat de sodiu
  • un ou
  • 85g iaurt grecesc (surplusul de la îngheţată, vezi stânga)
  • o lingură fistic, tăiat grosier

 

Mod de preparare:

Se ung două ceşcuţe de capucino sau două forme ramekin cu unt, apoi se tapetează fundul cu hârtie pentru copt. Se adaugă o linguriţă de miere în fiecare.

Se încălzeşte cuptorul la 180°C. Se amestecă ingredientele uscate într-un bol mare, sfărâmând orice bucăţică de zahăr între degete. Se bat împreună oul, untul şi iaurtul şi se adaugă în amestecul uscat până se înmoaie.

Se toarnă în ceşcuţe, se aşază pe o tava şi se coc 20 de minute până când cresc şi capătă o culoare aurie. Se verifică dacă sunt gata cu o scobitoare – în mod normal trebuie să rămână uscată.

Se pot prepara cu până la o zi înainte, apoi se încălzesc la microunde uşor, înainte de servire, sau se lasă în cuptorul încălzit, fără a le scoate din ceşcuţe.

Se îndepărtează de ceaşcă marginea fiecărei budinci cu ajutorul unui cuţit cu lama rotundă, apoi se întorc şi se aşază pe farfuria de servit. Se înlătură hârtia pentru copt, se stropesc cu miere şi serveste.

Budincă de miere

Budincă de miere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.