Budinca de paste cu broccoli
PrinteazaO reteta delicioasa de budinca de paste cu broccoli din: penne, broccoli, conopida, unt, faina, lapte, telemea veche de oaie, parmezan, sare si piper.
- 300 g penne
- 200 g broccoli (desfacut in buchetele)
- 100 g conopida (desfacuta in buchetele)
- 1 lingura cu unt
- 1 lingura cu faina alba
- 1 cana cu lapte
- 150 g telemea veche de oaie (data prin razatoare)
- 100 g parmezan
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbe pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pentru broccoli şi conopidă, pune apă cu sare la fiert şi, când dăîn clocot, adaugă legumele. Fierbe- le 4-5 minute, pâră ce conopida şi broccoli s-au pătruns, dar nu s-au înmuiat.
Incinge untul într-o tigaie, adaugă făina şi amestecă un minut. Toarnă laptele treptat, amestecând încontinuu, până începe să fiarbă. Lasă 2-3 minute pe foc.
Adaugă jumătate din cantitatea de brânză, sare şi piper şi amestecă fără întrerupere. Ia de pe foc şi adaugă pastele şi legumele în sos.
Toarnă amestecul într-un vas termorezistent, presară restul de brânză şi parmezanul deasupra şi dă la cuptor 10-15 minute, până când prinde o crustă aurie.
Budinca de paste cu broccoli
Pofta buna!