Budinca pufoasa de lamaie
PrinteazaBudinca pufoasa de lamaie din: lamaie, zahar, faina, oua, unt, zahar.
- 3 lămâi
- 300 g zahăr
- 2 linguri cu făină
- 10 ouă
- 20 g unt
- sare
Mod de preparare:
Spală lămâile, acoperă-le cu apă şi pune-le la fiert cu tot cu coajă, până se zdrobesc cu uşurinţă.
Trece totul printr-o sită şi lasă să se răcească, în sosul astfel obţinut, adaugă gălbenuşurile unul câte unul, zahărul şi făina proaspăt cernută şi amestecată cu un praf de sare.
Incorporează albuşurile bătute spumă, amestecând uşor de jos în sus. Toarnă budinca în forme termorezistente unse cu unt şi lasă-le la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 40-45 de minute.
Budinca pufoasa de lamaie
Pofta buna!