Budinca de somon
PrinteazaO reteta de budinca de somon din: somon marinat, cartofi, telina, pastarnac, ardei gras, praz, rosii cherry, margarina, patrunjel si sare.
- 200 g somon marinat
- 500 g cartofi
- 1 telina
- 1 pastarnac
- 1 ardei gras verde
- 1 fir de praz
- 200 g rosii cherry
- 3 linguri cu margarina
- 1 legatura de patrunjel
- sare
Mod de preparare:
Pune la fiert în apă cu sare cartofii, ţelina şi păstârnacul tăiat cubuleţe. Scurge legumele şi pasează-le cu mixerul sau cu blenderul. Adaugă două linguri cu margarină şi subţiază cu zeama în care au fiert. Potriveşte gustul de sare şi aromatizează cu pătrunjelul tocat fin.
Trage în restul de margarină topită prazul rondele şi ardeiul gras fâşii, într-un vas termorezistent uns cu margarină, întinde jumătate din cantitatea de piure. Aşază apoi cubuleţe de somon şi legumele trase în margarină.
Acoperă cu piure şi pune roşiile cherry. Lasă la cuptor aproximativ 20 de minute.
Budinca de somon
Pofta buna!