Budincă de vară
PrinteazaO reteta de budinca de vara din: ceapa, dovlecei, ardei grasi, rosii, cascaval, oregano, ulei, sare, piper, lapte, smantana, faina, unt si nucsoara.
- 2 cepe
- 2 dovlecei
- 2 ardei grasi galbeni
- 5 rosii
- 200 g cascaval
- oregano
- ulei
- sare
- piper
pentru sos:
- 100 ml lapte
- 50 ml smantana pentru gatit
- 1 lingura cu faina
- 1 lingura cu unt
- nucsoara
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru sos, topeşte untul şi adaugă făina. Amestecă repede ca să nu rămână cocoloaşe. Stinge treptat cu lapte cald şi amestecă, la de pe foc şi adaugă sare, piper şi un vârf de nucşoară. Adaugă smântână şi mai lasă să dea într-un clocot.
Căleşte ceapa şi pune-o pe fundul unui vas, aşază deasupra legumele în straturi, alternând cu sos alb. Condimentează cu sare, piper şi oregano între straturi. Dă la cuptorul încins pentru o oră, iar după ce legumele s-au înmuiat, scoate tava şi presară caşcavalul ras. Dă la cuptor 20-30 de minute.
Budincă de vară
Pofta buna!