Budincă de verdeţuri
PrinteazaO reteta de budinca de verdeturi cu spanac, loboda, salata verde, faina, paine, pesmet, patrunjel si marar.
Ingrediente :
- 500 g spanac
- 4 legături lobodă
- 2 salate
- 2 linguri făină
- 2-3 felii pâine
- 2-3 linguri pesmet
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- 3 linguri ulei
- sare
Mod de preparare:
Speli spanacul, loboda şi salata şi le pui la fiert în apă clocotită cu sare. Când sunt gata le scurgi şi le toci. Amesteci apoi o ceaşcă din zeama în care au fiert verdeţurile cu făina şi adaugi verdeţurile tocate.
Pui şi pâinea înmuiată, pesmetul, pătrunjelul şi mărarul tocate, 2 linguri de ulei şi sare după gust. Torni compoziţia într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi o dai la cuptor pentru 30 de minute. Când este gata, laşi budinca să se răcească puţin, o răstorni pe un platou şi o tai.
Pofta buna!