Bulete de cartofi
PrinteazaBulete de cartofi din: cartofi, zahar, oua, sare, faina, lapte, cascaval, pesmet, ceapa, drojdie si ulei.
- 6 cartofi medii
- o lingurita zahar
- 1-2 oua
- sare
- 250 g faina
- 125 ml lapte
- 30 g cascaval ras
- 50 g pesmet
- o ceapa
- 30 g drojdie proaspata
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Se pregăteşte maiaua perrtru început. Se amestecă drojdia cu zahărul si o linguriţă de făină. Se omogenizează cu laptele călduţ şi se lasă să dospeasca 5-10 minute la cald. Intr-un bol mai mare, se cerne restul de făină, se pun o linguriţă de sare, ouăle, cartofii fierţi zdrobiţi, caşcavalul ras, ceapa tocată mărunt si maiaua. Se mai adaugă lapte călduţ şi se obţine un aluat uşor de modelat.
Se lasă să crească aproximativ o oră si se mai frământă câteva minute aluatul. Se întinde într-o foaie destul de groasă si se decupează cu o formă bucăţi mici. Se trec prin pesmet şi se prăjesc în ulei încins. Se scot pe şervet absorbant si se servesc.
Bulete de cartofi
Pofta buna!
arata bine ca aperitiv
le-as facut copiilor mei, le-au placut foarte mult
n-am facut niciodata bulete de cartofi, va spun cum mi-au iesit cand fac