Bulete de orz cu cremă cappuccino

Printeaza

O reteta de bulete de orz cu crema cappucino din: orz decorticat, zahar, lapte, pastaie de vanilie, cozonac, ulei de floarea soarelui, smantana, cadea espresso si zahar.

Ingrediente:Bulete de orz cu cremă cappuccino

  • 200 g orz decorticat
  • 50 g zahăr
  • 300 ml lapte integral
  • 1 păstaie de vanilie
  • 30 g cozonac
  • ulei de floarea-soarelui pentru prăjit

pentru cremă:

  • 40 ml smântână dulce
  • 1 ceaşcă de cafea espresso
  • 1 lingură zahăr

 

Mod de preparare:

Pune orzul la fiert într-o cratiţă cu apă cât să-1 acopere, adăugând şi păstaia de vanilie despicată în două pe lun­gime. Pune imediat zahărul şi, când apa a fost absorbită, toarnă laptele cald.

Adaugă cozonacul sfărâmat peste orzul fiert al dente şi lasă-1 să se răcorească în cratiţa acoperită cu capac. Cu mâinile umezite, formează bulete cu diametrul de 2 cm, aşază-le într-o tavă şi pune-le în frigider.

Bate smântână pe jumătate, ca să nu se transforme în frişcă. Cu un tel sau cu o furculiţă amestecă bine ca­feaua cu o lingură de zahăr şi încorporeaz-o în smântână bătută, amestecând până la obţinerea unei creme omogene.

Prăjeşte buletele în baie de ulei încins, scoate-le şi aşază-le pe hârtie absorbantă. Serveşte-le calde, cu cremă de cafea.

Bulete de orz cu cremă cappuccino

Bulete de orz cu cremă cappuccino

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.