Bulete de orz cu cremă cappuccino
PrinteazaO reteta de bulete de orz cu crema cappucino din: orz decorticat, zahar, lapte, pastaie de vanilie, cozonac, ulei de floarea soarelui, smantana, cadea espresso si zahar.
- 200 g orz decorticat
- 50 g zahăr
- 300 ml lapte integral
- 1 păstaie de vanilie
- 30 g cozonac
- ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
pentru cremă:
- 40 ml smântână dulce
- 1 ceaşcă de cafea espresso
- 1 lingură zahăr
Mod de preparare:
Pune orzul la fiert într-o cratiţă cu apă cât să-1 acopere, adăugând şi păstaia de vanilie despicată în două pe lungime. Pune imediat zahărul şi, când apa a fost absorbită, toarnă laptele cald.
Adaugă cozonacul sfărâmat peste orzul fiert al dente şi lasă-1 să se răcorească în cratiţa acoperită cu capac. Cu mâinile umezite, formează bulete cu diametrul de 2 cm, aşază-le într-o tavă şi pune-le în frigider.
Bate smântână pe jumătate, ca să nu se transforme în frişcă. Cu un tel sau cu o furculiţă amestecă bine cafeaua cu o lingură de zahăr şi încorporeaz-o în smântână bătută, amestecând până la obţinerea unei creme omogene.
Prăjeşte buletele în baie de ulei încins, scoate-le şi aşază-le pe hârtie absorbantă. Serveşte-le calde, cu cremă de cafea.
Bulete de orz cu cremă cappuccino
Pofta buna!