Bulz cu carne
PrinteazaO reteta de bulz cu carne din: malai, cabanosi, ceapa verde, ciuperci, pesmet, ou, unt, sare si piper.
- 500 g malai
- 3-4 cabanosi
- 10-15 ciuperci
- 4 fire de ceapa verde
- 2 fire de usturoi verde
- 2 linguri cu pesmet
- 1 ou
- unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Faci o mămăligă nu prea vârtoasă, să poată fi modelată, între timp, căleşti într-o lingură cu unt ceapa şi usturoiul tocate împreună cu ciupercile tăiate şi ele mărunt, cârnatul şi un praf de sare.
Când a scăzut apa, laşi să se prăjească 2 minute, iei de pe foc, apoi adaugi pesmetul şi oul şi amesteci până obţii o compoziţie consistentă.Răstorni mămăliga, o laşi să se răcească un pic, s-o poţi ţine în mână, apoi faci cuiburi în care pui umplutură.
Modelezi apoi găluştile cu mâna înmuiată în apă rece ca să iasă uniforme. Le pui pe hârtie de copt şi le dai la cuptorul încins, cu puţin unt deasupra, zece minute. Le serveşti fierbinţi, cu smântână.
Bulz cu carne
Pofta buna!