Burger din cereale la grătar
PrinteazaO reteta de burger din cereale la gratar din: bulion de legume, cuscus, fulgi de ovaz, orez, sare, piper, branza de vaci, usturoi, sos de soia, oregano, ulei, chifle si salata mixta.
- 300 ml bulion de legume
- 50 g cuscus
- 50 g fulgi de ovaz
- 50 g orez cu bobul lung
- Sare si piper negru
- 100 g branza de vaci slaba
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 4 lingurite sos de soia
- 4 linguri oregano proaspat, tocat sau 1 lingura de oregano uscat
- Ulei pentru uns
- 4 chifle pentru burger sau pitta din faina integrala
Garnitura:
- salata mixta
Mod de preparare:
Se da bulionul in clocot. Se pun cuscusul si fulgii de ovaz intr-un castron mare termorezistent si se toarna bulionul peste ei. Se amesteca bine si se lasa 30 de minute sa absoarba lichidul.
Intre timp se pune o cratita mare cu apa la fiert si se fierbe orezul conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurge bine orezul si se lasa deoparte. Se adauga orezul fiert, branza de vaci, usturoiul, oregano si sosul de soia peste cuscus si fulgi si se amesteca bine. Se adauga sare si piper dupa gust.
Se incalzeste gratarul din cuptor la temperatura medie. Se tapeteaza tava cu folie de aluminiu si se unge cu putin ulei. Se imparte amestecul cu cereale in opt si se modeleaza cu mana data prin faina burgeri rotunzi si plati.
Se frig burgerii sub gratar 3-5 minute pe fiecare parte pana cand capata o culoare aurie. Se servesc fierbinti in chifle, cu salata mixta.
Burger din cereale la grătar
Pofta buna!