Burger din cereale la grătar

Printeaza

O reteta de burger din cereale la gratar din: bulion de legume, cuscus, fulgi de ovaz, orez, sare, piper, branza de vaci, usturoi, sos de soia, oregano, ulei, chifle si salata mixta.

Ingrediente:Burger din cereale la grătar

  • 300 ml bulion de legume
  • 50 g cuscus
  • 50 g fulgi de ovaz
  • 50 g orez cu bobul lung
  • Sare si piper negru
  • 100 g branza de vaci slaba
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 4 lingurite sos de soia
  • 4 linguri oregano proaspat, tocat sau 1 lingura de oregano uscat
  • Ulei pentru uns
  • 4 chifle pentru burger sau pitta din faina integrala

Garnitura:

  • salata mixta

 

Mod de preparare:

Se da bulionul in clocot. Se pun cus­cusul si fulgii de ovaz intr-un castron mare termorezistent si se toarna bulionul peste ei. Se amesteca bine si se lasa 30 de minute sa ab­soarba lichidul.

Intre timp se pune o cratita mare cu apa la fiert si se fierbe orezul conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurge bine orezul si se lasa deoparte. Se adauga orezul fiert, branza de vaci, usturoiul, oregano si sosul de soia peste cuscus si fulgi si se amesteca bine. Se adauga sare si piper dupa gust.

Se incalzeste gratarul din cuptor la temperatura medie. Se tapeteaza tava cu folie de aluminiu si se unge cu putin ulei. Se imparte amestecul cu cereale in opt si se modeleaza cu mana data prin faina burgeri rotunzi si plati.

Se frig burgerii sub gratar 3-5 minute pe fiecare parte pana cand capata o culoare aurie. Se servesc fierbinti in chifle, cu salata mixta.

Burger din cereale la grătar

Burger din cereale la grătar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.