Burgeri cu cartofi

Printeaza

Burgeri cu cartofi din: cartofi, ulei, sare de mare, carne tocata de vita, ceapa, mustar, galbenus, pesmet, ulei, bacon afumat, seminte de susan, ketchup, branza cheddar, nasturel.

Ingrediente:Burgeri_cu_cartofi

pentru cartofi:

  • 4 cartofi mari, taiati in felii groase
  • 2 litri de ulei, pentru prajit
  • sare de mare, pentru servit

pentru burgeri:

  • 500 g carne tocata de vita, de cea mai buna calitate
  • 4 cepe mici, tocate fin
  • 2 lingurite de mustar
  • 1 galbenus mare
  • 25 g de pesmet
  • 1 lingura ulei

pentru servit:

  • 4 felii de bacon afumat
  • 4 chifle mari cu seminte de susan, taiate in jumatate
  • 4 linguri de ketchup
  • 8 felii de branza Cheddar
  • 1 mana mare de nasturel sau valeriana

 

Mod de preparare:

Pune cartofii într-o oală mare cu apă rece sărată şi fierbe-i 6-8 minute sau până când se înmoaie puţin. Scurge-i bine, pune-i înapoi în oală şi agit-o cu capacul pus, pentru a-i zdrobi puţin pe margini. Ai grijă să nu rupi feliile de cartofi.

Incinge uleiul la 150°C în cea mai mare tigaie pe care o ai – o bucăţică de cartof introdusă în ulei ar trebui să sfârâie. Prăjeşte cartofii 5-8 minute, până când devin aurii, dar nu închişi la culoare. Usucă-l pe prosoape de hârtie şi lasă-l să se răcească.

Intr-un bol mare, combină carnea tocată de vită, şalotele sau cepele, muştarul, gălbenuşul şi pesmetul. împarte amestecul în 4 porţii egale şi modelează-le în forma unor burgeri. Acoperă bolul şi ţine burgerii la frigider cel puţin 30 de minute (poţi să-i pregăteşti cu până la 2 zile înainte).

Incinge o tigaie-grill şi unge burgerii cu ulei. Prăjeşte-i 10-12 minute, întorcându-i periodic de pe o parte pe alta, ca să se pătrundă bine. Transferă-i pe o farfurie pe care o acoperi apoi cu folie de aluminiu. Găteşte baconul în aceeaşi tigaie, până devine crocant, apoi aşază-l peste butgeri. Pune în tigaie şl jumătăţile superioare ale chiflelor pentru a le rumeni puţin.

Reîncălzeşte uleiul până la circa 180°C şi prăjeşte din nou cartofii 5 minute sau până când se rumenesc. Scurge-i şi presară-i cu sare de mare. întinde ketchup peste jumătăţile prăjite de chiflă şi aşază peste celelalte jumătăţi burgerii şi restul Ingredientelor. Serveşte burgerii cu cartofii prăjiţi şi, dacă vrei, cu salată coleslaw.

Burgeri cu cartofi

Burgeri_cu_cartofi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.