Burgeri de peste

Printeaza

Burgeri de peste din: peste, faina, ou, pesmet, ulei de seminte de susan, avocado, limeta, coriandru, maioneza, chifle.

Ingrediente: Burgeri_de_peste

  • 250g fileuri de peste alb
  • 2 linguri de faina
  • 1 ou, batut
  • 4 linguri de pesmet
  • 2 linguri ulei de seminte de susan
  • 1 avocado
  • zeama de la 1 limeta
  • 1 legatura de coriandru, tocat
  • 2 linguri de maioneza
  • 2 chifle, taiate in doua si prajite

Mod de preparare:

Taie pestele in 4 bastonase groase. Pune faina intr-un bol, cu sare si piper, pune oul intr-un alt bol, iar pesmetul si semintele de susan in al treilea. Tavaleste bucatile de peste prin faina, oul batut si, la final, prin pesmet. Lasa-le la frigider 10 minute, daca timpul iti permite.

Incinge putin ulei intr-o tigaie si prajeste pestele 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand devine auriu si se patrunde; daca e nevoie, suplimenteaza cantitatea de ulei.

Intre timp, indeparteaza samburele si coaja avocadoului si feliaza-l, stropeste-l cu putina zeama de limeta pentru a preveni oxidarea lui, apoi incorporeaza zeama de limeta ramasa si coriandrul in maioneza.

Pentru a servi, intinde putina maioneza pe jumatatea de jos a fiecarei chifle, asaza cate 2 bastonase de peste, cateva felii de avocado si jumatatea de sus a chiflei. Serveste burgerul alaturi de restul de maioneza cu limeta.

Burgeri de peste

Burgeri_de_peste

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.