Burgeri de pui
PrinteazaO reteta simpla de bugeri cu fileuri de piept de pui, ulei de masline, sunca afumata, avocado, ciabatta, spanac, maioneza, chimen, coriandru si boia de ardei dulce.
- 4 fileuri de piept de pui
- 2 linguri ulei de măsline
- 4 felii de şuncă afumată
- 2 avocado
- 4 chifle ciabatta, înjumătăţite
- 4 felii fine din brânza
- 4 mâini pline de spanac tânăr
- cateva foi de busuioc proaspat
- maioneză, pentru servit
pentru amestec:
- 1 lingură chimen măcinat
- 1 lingură seminţe de coriandru măcinate
- 1 lingură boia de ardei dulce
Mod de preparare:
Se amestecă ingredientele pentru asezonare şi se adaugă o porţie consistentă de piper negru proaspăt măcinat şi un praf de sare. Se încinge bine cuptorul. Pe un blat de lucru, se bate uşor fileul de pui pentru a se aplatiza, se unge cu ulei, apoi se tăvăleşte prin amestecul de condimente pentru a se acoperi complet şi uniform.
Se încinge restul uleiului într-o tigaie mare, se prăjeşte puiul 5 minute pe fiecare parte, până e pătruns, se trage tot într-o parte a tigăii şi se adaugă şunca, care se prăjeşte, de asemenea, câteva minute. In timp ce se prăjeşte puiul, se înjumătăţesc fructele de avocado, se scot sâmburii, se curăţă şi se feliază. Se prăjeşte pe toaster partea tăiată a chiflelor. Se aşază câte o felie de brânză pe fiecare capac de chiflă şi se dau la cuptor, până se topeşte brânza.
Pentru a asambla burgerii, se ung celelalte jumătăţi de chiflă cu maioneză, dacă folosiţi, se pun frunze de spanac deasupra, apoi câte o felie de bacon prăjit. Pentru a fixa feliile de avocado, se feliază pieptul de pui şi se aşază felii alternative de avocado şi de pui. Se acoperă cu jumătăţile de ciabatta cu brânză, se apasă uşor şi se servesc.
Burgeri de pui
Poftă bună!