Burgeri cu vinete şi halloumi

Printeaza

Burgeri cu vinete si halloumi din: ulei de masline, ceapa, vanata, zahar brun, ardei copt, pasta harissa, ciabatta si humus.

Ingrediente:

  • 2 1/2 linguri ulei de masline
  • 2 cepe, feliate foarte fin
  • 1/2 vanata, taiata in 8 felii rotunde
  • 1 lingura de zahar brun
  • 1 ardei copt, din borcan, tocat
  • 2 lingurita de pasta harissa
  • 4 chifle ciabatta, taiate pe jumatate si prajite usor
  • 4 linguri de humus

 

Mod de preparare:

Se încinge o lingură de ulei într-o tigaie în care se adaugă mai apoi ceapa şi se sotează câteva minute la foc mare.

lasă în continuare pe foc mic până când ceapa devine aurie şi se înmoaie – aproximativ opt minute.

Intre timp, se încinge încă o lingură de ulei şi se prăjesc feliile de vânătă câteva minute pe fiecare parte.

lasă deoparte, iar în uleiul rămas se prăjesc şi feliile de halloumi până devin aurii.

Se adaugă zahărul brun, ardeiul şi harissa peste ceapă. Se amestecă pe foc timp de un minut până se topeşte zahărul.

Cât timp sosul stă pe foc, se ung chiflele cu humus, se aşază peste ele feliile de halloumi şi de vânătă.

Burgerii se servesc cu sosul picant de ceapa si cu cealalta jumatate de chifla deasupra.

 

Burgeri cu vinete şi halloumi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.