Butoiaşe din dovlecel

Printeaza

Butoiaşe din dovlecel din: dovlecei, telemea, muguri de pin, busuioc, ulei de masline, sare si piper.

Inrgediente:

  • 2 dovlecei potrivit
  • 300 g telemea
  • 2 linguri cu muguri de pin
  • 2 linguri cu frunze de busuioc verde
  • ulei de masline
  • sare
  • piper negru macinat

 

Mod de preparare:

Spală bine dovleceii, taie-i în felii subţiri, pune-i pe grătarul de teflon încins şi lasă-i până ce se înmoaie.

Toacă mărunt jumătate din cantitatea de busuioc şi taie telemeaua în cuburi.

Pune pe fiecare felie de dovlecel câte un cub de brânză, un praf de sare şi unul de piper, 2-3 muguri de pin şi un pic de busuioc.

Rulează, prinde cu scobitori şi pune într- un vas termorezistent.

Toarnă câteva picături de ulei de măsline, acoperă cu folie şi dă la cuptorul încins, la foc tare, 10-15 minute.

Scoate folia, lasă cinci minute şi serveşte cu frunze de busuioc verde şi muguri de pin deasupra.

Butoiaşe din dovlecel

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Dovlecei la tigaie cu usturoi și ierburi proaspete

Dovlecei la tigaie cu usturoi și ierburi proaspete din: dovlecei, ulei de masline extravirgin, usturoi, menta, patrunjel, cimbru, sare, piper, suc de lamaie.   Ingrediente: 2 dovlecei medii, tăiați în felii subțiri 2 linguri de ulei de măsline extra virgin 3 căței de usturoi, tocați fin O mână de ierburi proaspete (mentă, pătrunjel, cimbru), tocate […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Eu nu sunt incantata deloc de aceste butoiase

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.