Dovlecei la tigaie cu usturoi și ierburi proaspete din: dovlecei, ulei de masline extravirgin, usturoi, menta, patrunjel, cimbru, sare, piper, suc de lamaie. Ingrediente: 2 dovlecei medii, tăiați în felii subțiri 2 linguri de ulei de măsline extra virgin 3 căței de usturoi, tocați fin O mână de ierburi proaspete (mentă, pătrunjel, cimbru), tocate […]
Butoiaşe din dovlecel
PrinteazaButoiaşe din dovlecel din: dovlecei, telemea, muguri de pin, busuioc, ulei de masline, sare si piper.
- 2 dovlecei potrivit
- 300 g telemea
- 2 linguri cu muguri de pin
- 2 linguri cu frunze de busuioc verde
- ulei de masline
- sare
- piper negru macinat
Mod de preparare:
Spală bine dovleceii, taie-i în felii subţiri, pune-i pe grătarul de teflon încins şi lasă-i până ce se înmoaie.
Toacă mărunt jumătate din cantitatea de busuioc şi taie telemeaua în cuburi.
Pune pe fiecare felie de dovlecel câte un cub de brânză, un praf de sare şi unul de piper, 2-3 muguri de pin şi un pic de busuioc.
Rulează, prinde cu scobitori şi pune într- un vas termorezistent.
Toarnă câteva picături de ulei de măsline, acoperă cu folie şi dă la cuptorul încins, la foc tare, 10-15 minute.
Scoate folia, lasă cinci minute şi serveşte cu frunze de busuioc verde şi muguri de pin deasupra.
Butoiaşe din dovlecel
Pofta buna!
poate iti place si:
Dovlecei la tigaie cu usturoi și ierburi proaspete
Pofta buna!
Eu nu sunt incantata deloc de aceste butoiase