Buturugi cu vanilie
PrinteazaO reteta delicioasa de buturugi din: biscuiti, nuci, lapte, zahar, faina, oua, batom de vanilie, sare.
- 500 g biscuiţi rotunzi
- 200 g nuci măcinate
Ingrediente cremă:
- 11 lapte
- 100 g făină
- 100 g zahăr
- 2 ouă
- 1 baton de vanilie
- sare
Mod de preparare:
Fierbe 750 ml de lapte cu sare şi batonul de vanilie. După ce a dat în clocot, lasă-l să se răcească. Scoate batonul de vanilie şi toarnă treptat laptele peste gălbenuşuri, frecate cu zahărul, şi făina.
Compoziţia fierbe-o la bain-marie, amestecând continuu. Las-o să se răcească, după care adaugă albuşurile bătute spumă, înmoaie 4-5 secunde biscuiţii în laptele rămas.
Pregăteşte buturugi din câte trei biscuiţi. Intre ei, pune cremă de vanilie, după care acoperă-i cu cremă şi nucă.
Buturugi cu vanilie
Pofta buna!