Caise cu frisca
PrinteazaCaise cu frisca
- 10 caise
- 200 g zahăr
- 1/2-2 pahar apă
- 500 g friscă
Mod de preparare:
Tăiem în două jumătăţi egale caise conservate (în borcan) sau proaspete, nu prea coapte.
Punem într-o cratiţă zahărul cu apa, lăsîndu-1 să se topească la foc moale. Adăugăm caisele, tragem cratiţa la foc iute să dea un clocot. Cînd caisele sînt fierte, fără să se desfacă, le lăsăm să se răcească.
Intr-o salatieră sau o farfurie rotundă, aşezăm în mijloc caisele, unele peste altele, aranjate frumos. împrejurul caiselor, fără a le acoperi, punem frişca bătută.
Putem aranja şi în felul următor : întindem jumătate din frişcă în farfurie ca un trunchi de con şi aranjăm jumătăţile de caise de jur împrejur, pe muchie , îngropîndu-le puţin în frişcă. Apoi, punem frişca în cornet şi facem o creastă de frişcă deasupra rîndului de caise, de jur împrejurul moviliţei.
Deasupra acestei creste aşezăm încă un rînd de jumătăţi de caise şi aranjăm apoi restul de frişcă ca un vîrf de con.
Garnisim acest con cu frişcă, de jur împrejur.
Pofta buna!