Cannelloni cu ficatei de pui si ardei gras
PrinteazaCannelloni cu ficatei de pui si ardei gras din: cannelloni, ficatei de pui, ardei gras, ceapa, morcov, rosii in bulion, ulei de masline, patrunjel, parmezan, sare si piper.
- 12 cannelloni
- 400 g ficatei de pui
- 1 ardei gras mare
- 1 ceapa mica
- 1 morcov mic
- 400 g rosii in bulion
- 3 linguri ulei de masline
- 100 g ulei pentru prajit
- 1 legatura patrunjel
- 100 g parmezan ras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi pastele la fiert într-o oală mare, în 4 litri de apă ce fierbe în clocot, împreună cu 1 linguriţă rasă de sare şi fierbeţi-le la foc potrivit, conform indicaţiilor de pe ambalaj, apoi scurgeţi-le de apă şi puneţi apă rece peste ele.
Curăţaţi ficăţeii de pieliţe, spălaţi-i, scurgeţi-i de apă şi ştergeţi-i cu şerveţele absorbante.
Presăraţi ficăţeii condimentaţi bine cu sare şi piper şi prăjiţi-i în uleiul încins până când se pătrund bine şi se rumenesc, apoi scoateţi-i pe o farfurie şi păstraţi-i, acoperiţi, la cald.
Curăţaţi şi spălaţi ceapa, ardeiul gras şi morcovul, apoi tocaţi-le mărunt.
Căliţi legumele în uleiul de măsline 5-6 minute, după care adăugaţi roşiile tocate mărunt şi sucul acestora.
Adăugaţi şi 50g parmezan ras, potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi sosul să fiarbă la foc potrivit încă 15 minute.
Puneţi în jumătate din cantitatea de sos ficăţeii de pui, tăiaţi în cubuleţe, omogenizaţi bine şi cu acest amestec umpleţi cannelloni.
Pe măsură ce-i umpleţi, puneţi cannelloni într-un vas de sticlă termorezistentă, uns cu puţin ulei şi în care aţi pus o parte din sosul rămas.
După ce aţi pus în vas cannelloni, turnaţi deasupra acestora sosul rămas şi puneţi vasul la cuptor la foc potrivit pentru circa 20 de minute.
Serviţi cannelloni presăraţi deasupra cu pătrunjel tocat mărunt şi parmezan ras.
Cannelloni cu ficatei de pui si ardei gras
Pofta buna!