Căpşune gratinate
PrinteazaCăpşune gratinate
Ingrediente:
- 600 g căpşune
- 1 lingură margarina
- 1 lingură zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 125 ml frişca
- 4 gălbenuşuri
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Căpşune gratinate: Cureţi căpşunele, le speli, le laşi să se scurgă, apoi le tai în jumătăţi şi le aşezi într-un vas termorezistent, ca ţiglele pe casă.
Dai apoi pe răzătoarea cu ochiuri mari margarina rece şi amesteci „fulgii” obţinuţi cu frişca, zahărul vanilat şi gălbenuşurile.
Pui compoziţia pe baie de aburi şi o fierbi până obţii o cremă consistentă. Torni amestecul peste căpşune şi-l dai la cuptor pentru 10 minute, până ce capătă o culoare aurie.
Când căpşunele sunt gata gratinate, le scoţi, le laşi să se răcească, apoi le presari cu zahăr pudră.
Poftă bună!