Capsuni in ciocolata si fistic
PrinteazaO reteta de capsuni in ciocolata si fistic din: capsuni, ciocolata neagra, fistic, zahar brun si frisca. Cel mai bun sfat ca să vă bucuraţi de un gust divin este să alegeţi o ciocolată neagră, cu cel puţin 70% masă de cacao. In felul acesta, veti savura aroma adevărată provenită de la boabele de cacao, care e complet diferită de prafurile din comerţ.
- 500 g căpşuni coapte
- 250 g ciocolată neagră
- 100 fistic crud în coajă
- 100 g zahăr brun fin si cu granulaţie mare
- 200 ml frişca naturală
Mod de preparare:
Ciocolata se pune la foc mic cu foarte putină apă, până când aceasta începe să fiarbă. Apoi se lasă la răcit. Tot în tigaie se prăjeşte fisticul până devine galben, apoi se pune în mixer, în acest timp, se bate frişca cu zahărul fin si se introduce într-un vas separat. Căpşunile se taie pe jumătate si se înfig în piese destinate de obicei cocktail-urilor.
O parte din căpşună se introduce în ciocolată caldă, apoi în fisticul pisat, iar apoi în puţin zahăr cu granulaţie mare. Fiecare căpşună în ciocolată se serveşte cu frişca rece.
Capsuni in ciocolata si fistic
Pofta buna!