Caramel cu migdale si fistic

Printeaza

O reteta de caramel cu migdale si fistic din: zahar, unt, frisca, sare, migdale, fistic, esenta de vanilie si hartie de copt.

Ingrediente:Caramel cu migdale si fistic

  • 500 g zahăr
  • 350 g unt
  • 100 ml frişcă lichidă sau 125 ml lapte
  • un praf sare
  • 300 g migdale
  • 150 g fistic
  • 1-2 picături esenţă de vanilie
  • hârtie de copt

 

Mod de preparare:

Se caramelizează zahărul direct pe fla­cără. După ce s-a topit uniform şi nu a mai rămas niciun cristal de zahăr tos, se aşază pe baie de aburi. Se adaugă untul moale, de preferat unt fără apă cu 80% grăsime, apa din unt ar putea strica consistenţa cremei, şi se amestecă uşor să se omoge­nizeze.

Se lasă să fiarbă câteva minute şi se toarnă frişca sau laptele. Se cjmestecă uşor, în acelaşi sens, până se încorporează şi apoi se lasă să scadă cât mai mult. Intre timp, se umezesc cu puţină apă migdalele şi fisticul, se presară zahăr si se pun în cuptor.

Se rumenesc, se scot să se răcorească şi se pun în crema caramel. Se unge hârtia de copt cu unt şi se toarnă compoziţia. Se modelează cu mana si cu ajutorul hârtiei şi se rulează. Se lasă la rece si se serveşte după 3-4 ore.

Caramel cu migdale si fistic

Caramel cu migdale si fistic

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.