Carmangerie in aluat de placinte
PrinteazaCarmangerie in aluat de placinte din: faina, unt, oua, smantana, iaurt, sare, ulei, piept de pui, carne de vita, ficatei, de pui, boia, usturoi, cimbru, busuioc, piper.
- 500g faina
- 150g unt
- 2 oua
- 2 linguri smântâna
- 1 lingura iaurt
- 1-2 pahare apa minerala
- l sare
Ingrediente umplutura: 100ml ulei, 150g piept de pui tocat, 150g carne tocata de vita, 100g ficatei de pui, 100g carne tocata de porc, 1/2 lingurita boia iute, 1 ceapa, 2 galbenusuri, 4 catei de usturoi, cimbru, busuioc, sare, piper.
Mod de preparare:
Într-o tigaie cu ulei încins se caleste ceapa taiata marunt. Peste ceapa se pun carnea de porc, de vita si la urma pieptul de pui.
Se lasa la foc potrivit cam 20 minute, amestecând din când în când, ca sa nu se prinda de vas. Când este aproape gata, se adauga si ficateii de pui. Se mai lasa la foc 10 minute.
Compozitia se sareaza, se pipereaza, se garniseste cu cimbru, boia si busuioc, iar la urma se încorporeaza cele 2 galbenusuri si usturoiul. Separat, faina se amesteca cu untul topit si cu 1 ou batut înainte.
Se subtiaza cu apa minerala, se adauga sarea si smântâna se amesteca pâna se obtine un aluat elastic care se împarte egal în doua foi.
Într-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina se întinde prima foaie peste care se toarna umplutura, iar deasupra se asaza si cea de-a doua foaie.
Se înteapa din loc în loc si se da la cuptor pentru 30-35 de minute. Când este aproape gata, se scoate si se stropeste cu celalalt ou amestecat cu 1 lingura de iaurt.
Se mai introduce în cuptor pentru 10 minute.
Pofta buna!