Carnaciori de bere in aluat
PrinteazaCarnaciori de bere in aluat din: faina, sare, unt, galbenus, apa rece, drojdie uscata, carnaciori de bere, ulei.
- 300 g faina
- 2 varfuri de cutit cu sare
- 200 g unt
- 1 galbenus
- 6 linguri apa rece
- 1 pliculet drojdie uscata
- 10 carnaciori de bere
- ulei
Mod de preparare:
Pentru aluat, amesteci faina intr-un vas cu drojdie uscata si sare. Adaugi untul taiat bucati. Faci o adancitura in centru, pui galbenusul, adaugi apa si framanti un aluat omogen, pe care-l lasi la cald 30 de minute.
Intinzi aluatul cu sucitorul pe o suprafata plana si-l tai fasii. Infasori carnaciorii si ii pui intr-o tava incapatoare unsa in prealabil cu ulei. Coci carnaciorii in aluat in cuptorul preincalzit 25-30 de minute. Ii servesti calzi, insa sunt buni si reci.
Carnaciori de bere in aluat
Pofta buna!