Carne cu ciuperci în sos cu verdeaţă
PrinteazaCarne cu ciuperci în sos cu verdeaţă din: ciuperci, ceapa verde, carne pentru snitel, ulei, sare, piper, smantana, supa, patrunjel, unt si oua.
- 400 g ciuperci proaspete
- 1 legatura ceapa verde
- 4 bucati carne pentru snitel (a 160 g)
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- 200 g smantana
- 200 ml supa
- 1/2 legatura patrunjel
- 2 linguri unt
- 4 oua
Mod de preparare:
Pregătiţi ciupercile şi ceapa verde. Tăiaţi ceapa inele. Spălat carnea şi uscaţi-o pe un şervet de bucătărie. Incingeţi uleiul într-o tigaie, prăjiţi carnea cea 3 minute, apoi condimentaţi-o cu sare şi piper. In uleiul rămas, prăjiţi şi ciupercile cea 3 minute, iar la final adăugaţi ceapa verde. Turnaţi supa şi smântână, şl condl-mentaţi-le cu sare şi piper. Tocaţi pătrunjelul şl adăugaţi-l.
Intre timp, topiţi untul într-o altă tigaie, prăjiţi acolo 4 ouă ochiuri şi săraţl-le puţin. Puneţi ouăle peste carne şi serviţi sosul de ciuperci alături. Ornaţi totul cu verdeaţă. Pentru garnitură se potrivesc foarte bine cartofii la cuptor.
Carne cu ciuperci în sos cu verdeaţă
Poftă bună!
O sa incerc si eu reteta asta
Delicioasa reteta asta