Carne de porc cu sos de ierburi – Nam prik ong
PrinteazaCarne de porc cu sos de ierburi din: galangal, ardei iute, usturoi, ceapa, sare, pasta de crevete, ulei vegetal, rosii cherry, carne de porc, apa, suc tamarind, sos de peste, zahar pudra, fasole verde, orez.
Preparat specific thailandez
Ingrediente:
- 4 bucăţi de galangal, tăiate fin
- 8 ardei iuţi uscaţi, fără seminţe şi înmuiaţi în apă caldă
- 5 căţei de usturoi, curăţaţi şi tăiaţi
- o ceapă eşalotă tăiată fin
- 1/2 linguriţă sare
- o linguriţă de pastă de crevete
- 15 roşii cherry, tăiate jumătăţi
- două linguri de ulei vegetal
- 300 g carne de porc (sau pui) tocată
- două linguri de apă
- 1/2 lingură de suc tamarind
- 1/2 lingură de sos de peşte
- 3 linguri de zahăr pudră
- fasole verde înăbuşită
- orez
Mod de preparare:
Pisaţi cu ajutorul unui mojargalangalul, ardeii iuţi, cepele şi pasta de crevete, apoi transferaţi-le într-un bol de amestecat. Adăugaţi roşiile cherry şi amestecaţi-le bine.
Incălziţi uleiul într-o tigaie wok, adăugaţi pasta pisată, apă şi lăsaţi la foc până devin aurii, adăugaţi carnea şi mai lăsaţi pe foc 10 minute.
Reduceţi focul, adăugaţi apa, sucul de tamarind, sosul de peşte şi zahărul şi fierbeţi la foc mic cinci minute, până se îngroaşă. Se serveşte cu fasole verde şi orez fiert.
Carne de porc cu sos de ierburi
Poftă bună!