Carne de porc cu sos de ierburi – Nam prik ong

Printeaza

Carne de porc cu sos de ierburi din: galangal, ardei iute, usturoi, ceapa, sare, pasta de crevete, ulei vegetal, rosii cherry, carne de porc, apa, suc tamarind, sos de peste, zahar pudra, fasole verde, orez.

Carne de porc cu sos de ierburi - Nam prik ong

Preparat specific thailandez

Ingrediente:

  • 4 bucăţi de galangal, tăiate fin
  • 8 ardei iuţi uscaţi, fără seminţe şi înmuiaţi în apă caldă
  • 5 căţei de usturoi, curăţaţi şi tăiaţi
  • o ceapă eşalotă tăiată fin
  • 1/2 linguriţă sare
  • o linguriţă de pas­tă de crevete
  • 15 roşii cherry, tăiate jumătăţi
  • două lin­guri de ulei vege­tal
  • 300 g carne de porc (sau pui) tocată
  • două lin­guri de apă
  • 1/2 lingură de suc tamarind
  • 1/2 lingură de sos de peşte
  • 3 linguri de zahăr pudră
  • fasole ver­de înăbuşită
  • orez

 

Mod de preparare:

Pisaţi cu ajutorul unui mojargalangalul, ardeii iuţi, cepele şi pasta de crevete, apoi transferaţi-le într-un bol de amestecat. Adăugaţi roşiile cherry şi amestecaţi-le bine.

Carne_de_porc_cu_sos_de_ierburi_07

Incălziţi uleiul într-o tigaie wok, adăugaţi pasta pisată, apă şi lăsaţi la foc până devin aurii, adăugaţi carnea şi mai lăsaţi pe foc 10 minute.

Carne_de_porc_cu_sos_de_ierburi_03

Reduceţi focul, adăugaţi apa, sucul de ta­marind, sosul de peşte şi zahărul şi fierbeţi la foc mic cinci minute, până se îngroa­şă. Se serveşte cu fasole verde şi orez fiert.

Carne_de_porc_cu_sos_de_ierburi_04

Carne de porc cu sos de ierburi

 

Carne_de_porc_cu_sos_de_ierburi_08

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.