Carne de vita cu marar si ceapa verde

Printeaza

Carne de vita cu marar si ceapa verde din: carne de viţel tânăr, mărar verde, ceapă verde, făină, lamaie, ulei, sare, piper boabe.

Carne_de_vita_cu_marar_si_ceapa_verde

Ingrediente:

  • 1 kg carne de viţel tânăr
  • 1/2 kg mărar verde
  • 2 legături de ceapă verde
  • 1 lingură făină
  • 1/2 lămâie
  • 1 ceaşcă mare cu ulei
  • sare, piper boabe

 

Mod de preparare:

Tai carnea bucăţi potrivit de mari, speli în mai multe ape şi o căleşti în ulei încins. Când s-a rumenit carnea, pui ceapa tocată mărunt, adaugi ceaşcă cu apă şi acoperi cratiţa.

Fierbi înăbuşit, până se înmoaie ceapa. Cureţi mărarul, îl speli, îl toci mărunt, îl pui peste carne şi mai torni apă.

Desfaci 1 lingură cu făină în apă rece şi pui amestecul peste mâncare. Sărezi şi piperezi după gust. Storci zeama de la 1/2 lămâie şi introduci cratiţa în cuptor.

Scoţi cratiţa când carnea este fă­cută. Mai adaugi mărar proaspăt tocat chiar înainte de a servi mân­carea de vitei.

Carne de vita cu marar si ceapa verde

Carne_de_vita_cu_marar_si_ceapa_verde

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.