Carne de porc cu cartofi
PrinteazaO reteta delicioasa si simple de carne de porc cu cartofi din: carne de porc, cartofi, mazare verde, ceapa, usturoi, supa de legume, ulei, cimbru, rozmarin, aptrunjel verde, sare si piper.
- 500 g carne de porc
- 4 cartofi mari
- 100 g boabe de mazare verde
- 1 ceapa mare
- 2 catei de usturoi
- 150 ml supa limpede de legume
- 2 linguri ulei
- cimbru
- rozmarin
- patrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie carnea cuburi şi se rumenesc uşor, pe toate părţile, în ulei bine încins. Se scot bucăţile de carne deoparte, iar în locul lor se căleşte ceapa tocată mărunt şi usturoiul zdrobit^
Se adaugă cartofii curăţaţi de coajă, tăiaţi cuburi, boabele de mazăre, se pune din nou carnea rumenită, se toarnă supa de legume, ierburi aromate, sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă, la foc mic, circa 25-30 de minute.
Se corectează gustul de sare şi piper, dacă este cazul, şi se pune vasul la cuptor pentru circa 20 de minute până scade bine zeama. Se serveste caldă.
Carne de porc cu cartofi
Pofta buna!