conopida, ceapa, branza cottage, cheddar, oua, sare, piper, paprika. Este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina K, vitamina B6, acid folic și potasiu. De asemenea, conține cantități semnificative de fibre alimentare, care susțin digestia sănătoasă. Conopida conține antioxidanți precum sulforafanul, indolii și gluconafinele, care ajută la combaterea stresului oxidativ și […]
Carne de porc cu legume
PrinteazaCarne de porc cu legume din: file de porc, pastarnac, morcovi, patrunjel, usturoi, unt, vin, ulei, zeama de lamaie, sare si piper.
Ingrediente:
- 600 g file de porc
- un kg pastarnac
- un kg morcovi
- o legatura patrunjel
- 2 catei usturoi
- 100 g unt
- 100 ml vin
- 2 linguri ulei
- zeama unei lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea se unge cu unt, se dă cu sare, piper si usturoi pisat si se aşază într-o tavă. Se adaugă vinul şi se dă la cuptor pentru o oră.
Păstârnacul se trece pe răzătoarea cu ochiuri mari, iar morcovul se taie felii cât mai subţiri. Se pun împreună la călit în ulei, apoi se înăbuşă în apă.
După ce legumele s-au înmuiat, se adaugă zeama de lămâie strecurată. Se potriveşte de sare şi se opreşte focul.
Friptura se aduce la masă cu legume şi pătrunjel mărunt tocat.
Carne de porc cu legume
Pofta buna!
Cuscus sau couscous – Proprietati, beneficii si retete cu cuscus
Couscous (sau cuscus) este un aliment tradițional din regiunile nord-africane, în special din Maroc, Algeria și Tunisia, și este acum popular în întreaga lume ca o alternativă sănătoasă la orez, paste și alte tipuri de carbohidrați. Este făcut din grâu dur măcinat sau secară și […]
Asta-i una din cele mai simple retete