Carne de porc cu rozmarin
PrinteazaO reteta de carne de porc cu rozmarin din: carne de porc, rozmarin, usturoi, sare grunjoasa, piper, ulei de masline, vin alb demisec, miere si boia iute.
- un kg carne de porc
- 1-2 crenguţe rozmarin
- o căpăţână usturoi
- sare grunjoasă
- piper negru măcinat şi boabe
- ulei de măsline
- 125 ml vin alb demisec
- o lingură miere
- o lingură boia iute
Mod de preparare:
Se spală carnea si se scurge pe şervet absorbant de bucătărie. Separat, se pegăteşte într-un bol sosul. Se amestecă uleiul, vinul, mierea, sarea, piperul şi boiaua şi se bat bine.
Carnea de porc se împănează cu rozmarin şi usturoi, se rulează şi se aranjează în tavă. Se toarnă sosul aromat şi se acoperă cu hârtie de copt sau cu un capac. Se coace la 200°C aproape o oră si se serveşte cu diferite garnituri usoare.
Se orneaza cu crengute de rozmarin.
Carne de porc cu rozmarin
Pofta buna!