Carne tocata cu crusta de cascaval
Printeaza
O reteta delicioasa de carne tocata cu crusta de cascaval, ceapa, paine, mustar, oua, pesmet, boia dulce, patrunjel verde, piper si sare.
Ingrediente:
- 1 kg carne tocată de vită şi porc
- 1 ceapă mare
- 1 legătură ceapă verde
- 3 felii pâine
- 2 linguriţe muştar
- 2 ouă + 1 albuş ou
- 2 linguri pesmet
- boia dulce
- pătrunjel verde
- 100 g caşcaval
- piper
- sare
Mod de preparare:
Amesteci carnea tocată cu feliile de pâine, înmuiate în apă şi scurse. Adaugi ceapa curăţată şi spălată, tăiată mărunt, pui muştarul, oul, boia de ardei, piper şi sare după gust. Compoziţia obţinută o modelezi sub forma unei pâini, aşezi apoi într-o tavă unsă şi dai la copt pentru 30 de minute.
Separat, tai mărunt ceapa verde, pătrunjelul şi amesteci cu albuşul, caşcavalul ras, pesmetul şi boia. Scoţi din cuptor, întinzi compoziţia pe toată suprafaţa tăvii şi mai dai la cuptor, pentru aproximativ 20 de minute. Serveşti cu garnitură de sote de legume.
Pofta buna!