Carne tocată pe grătar

Printeaza

O reteta de carne tocata la gratar din: usturoi, cimbru, boia de ardei dulce, sare, piper, carne tocata, pesmet, seminte de anason, fruct stea, rosie, branza feta, ou si ulei de masline.

Ingrediente:

  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • 1 kg carne tocata
  • 2 linguri pesmet
  • cate 1/2 linguita seminte de anason si fruct stea
  • 1 rosie
  • 50 g branza feta
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei de masline

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi spălaţi ceapa şi usturoiul, tocaţi-le mărunt şi amestecaţi jumătate din ele cu cimbrul, boiaua, sarea, piperul şi jumătate din carnea tocată. Formaţi rulouri lungi de grosimea degetului şi aşezaţi-le în frigider.

Prăjiţi într-o tigaie, fără adaos de ulei, pesmetul, seminţele de anason şi fructul stea cca 5 minute, apoi lăsaţi-le să se răcească. Decojiţi roşiile, îndepărtaţi-le seminţele, tăiaţi-le cubuleţe şi adăugaţi-le în tigaie. Fărâmiţaţi brânza.

Amestecaţi totul cu restul de carne, ceapă, usturoi, sare, piper şi ou. Lăsaţi totul în frigider aproxima­tiv 1 oră.

Din acest amestec formaţi fripturi de dimensiunea unei farfurii mai mici. Ungeţi-le cu ulei de măsline ca şi pe rulourile pregătite anterior. Aşezaţi totul pe grătar şi… poftă bună!

 

 

Incoming search terms:

  • carne tocata la gratar

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.