Cartof şi gulie piure cu friptura si ceapa caramelizata
PrinteazaCartof şi gulie piure cu friptura si ceapa caramelizata din: ulei de masline, carne pentru friptura, sare, piper, gulie, cartofi, foaie de dafin, ceapa verde, supa, smantana, ceapa, unt si zahar.
Ingrediente:
- 1 lingura ulei de masline
- 4 bucati de carne (1 150 g) pentru friptura
- sare
- piper
- 1 gulie (800 g)
- 500 g cartofi
- 1 foaie de dafin
- 400 ml supa
- 1/2 legatura ceapa verde
- 150 g smantana
- 200 g ceapa
- 1 lingura unt
- 1 lingura zahar
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 150°C. Se încinge uleiul într-o tigaie. Se prăjesc bucăţile de carne cea 2 minute pe ambele părţi. Se aşază într-o formă de sufleu, se condimentează cu sare şi piper şi se lasă la cuptor 10-15 minute.
Se taie gulia şi cartofii cuburi. Se fierb în supă cea 20 de minute împreună cu foaia de dafin. Apoi se scot şi se fac piure. Se taie ceapa verde inele fine, se înglobează în smântână, apoi se amestecă totul cu piureul din cartofi şi gulie şi se condimentează cu sare şi piper.
Se taie ceapa în patru. Se încălzeşte untul, se presară zahărul şi se caramelizează bucăţile de ceapă. Se serveşte carnea împreună cu piureul de gulie şi ceapa caramelizată.
Cartof şi gulie piure cu friptura si ceapa caramelizata
Pofta buna!
Interesanta reteta asta!