Cartofi caramel

Printeaza

O reteta simpla de cartofi caramel din: cartofi, zahar, unt si apa.

Ingrediente:Cartofi caramel

  • 1 kg cartofi noi
  • 250 g zahăr
  • 50 g unt
  • 5 linguri apă

Mod de preparare:

Cartofii, cât mai mici, se curăţă de coajă sub jet de apă rece şi se lasă la scurs. La flacără mică, într-o cratiţă, se prepară sosul caramel din zahăr şi puţină apă caldă, ţinându-se
pe foc şi amestecând continuu, până ce capătă o culoare ceva mai închisă.

Se adaugă cartofii, care trebuie să fie complet acoperiţi de sos, şi se lasă la foc mic, mişcându-se cratiţa din când în când, până ce cartofii s-au copt.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.