Cartofi copţi cu boia iute şi maioneză cu usturoi

Printeaza

O reteta de cartofi copti cu boia iute si maioneza cu usturoi din: cartofi, boia dulce, seminte de chimion, praf de chilli, ulei de masline, maioneza, lamaie si usturoi.

Ingrediente:

  • 350g de cartofi noi mici
  • ½ linguriţă de boia dulce
  • ¼ linguriţă seminţe de chimion
  • 2-3 vârfuri praf de chilli
  • 1 lingură ulei de măsline

pentru maioneza:

  • 3 linguri de maioneză
  • sferturi mari de lămâie
  • 1 căţel de usturoi, zdrobit

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 200º C/gaz 6. Se fierb cartofii în apă sărată 5 minute, apoi se scurg. Se răstoarnă într-o tavă întinsă şi se presară cu jumătate din cantitatea de boia, chimion, chilli şi ulei, apoi se amestecă bine ca să se îmbrace toţi cartofii în condimente. Se dau la cuptor 25-30 de minute, până când devin crocanţi şi aurii.

Între timp, se face maioneza cu usturoi, amestecând maioneza cu restul de boia, sucul de la un sfert de lămâie şi usturoiul. Se asezonează cartofii cu sare de mare, apoi se servesc cu maioneza cu usturoi.

Cartofi copţi cu boia iute şi maioneză cu usturoi

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.