Cartofi copti cu usturoi si rozmarin
PrinteazaCartofi copti cu usturoi si rozmarin din: cartofi, usturoi, sare, rozmarin, margarina, ulei de masline.
- 800 g cartofi cu coaja roşie
- 6 căţei usturoi sau 4-5 fire usturoi verde
- sare grunjoasă
- rozmarin proaspăt
- 50 g margarina
- 3-4 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Se spală cartofii si se fierb în coajă, în apă cu sare. După aceea, se scot şi se lasă să se răcească. Se curăţă de coajă şi se taie felii sau rondele.
Separat, se toarnă uleiul într-o tigaie, se adaugă şi margarina şi se lasă să se topească. Se călesc feliile de cartofi 5 minute pe fiecare parte, apoi se pun în tava tapetată cu pesmet şi grăsimea din tigaie. Se adaugă usturoiul mărunţit.
Se dau 10 minute în cuptor şi apoi se servesc ornaţi cu frunzuliţe de rozmarin.
Pofta buna!