Cartofi copţi cu lămâie

Printeaza

Cartofi copti cu lamaie din: cartofi, ulei de masline, coaja si zeama de lamaie si amestec de ierburi aromate uscate.

Ingrediente:

  • 3 kg de cartofi mici
  • 5 linguri ulei de masline
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • 2 linguri amestec de ierburi aromate uscate

 

Mod de preparare:

Cartofi copţi cu lămâie: Se încălzeşte cuptorul la 160° C/gaz 3. Se pun cartofii într-o tavă mare şi se stropesc cu uleiul, zeama de lămâie şi lOOml de apă. Se pune tava în cuptor sub cea cu friptura de miel şi se lasă o oră şi jumătate.

După ce se scoate mielul, se amestecă uşor cartofii. Se măreşte temperatura cuptorului la 220° C/gaz 7 şi se mai ţin încă 45 de minute -1 oră, verificând din când în când cu un cuţit dacă sunt pătrunşi.

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.