Cartofi copţi cu sos de brânză
PrinteazaCartofi copţi cu sos de brânză din: cartofi, branza grasa, usturoi, ardei iute, ulei de masline si rosii.
- 4-6 cartofi
- 400 g branza grasa
- 2 catei de usturoi
- 2-3 ardei iuti
- 4 linguri ulei de masline
- 1 rosie mare
Mod de preparare:
Speli bine cartofii şl îi pui la copt, în cuptorul încins la 180°C, timp de 60 de minute. Sunt gata atunci când coaja s-a umflat şl crapă uşor. Tai ardeii iuţi pe lungime şi îi cureţi de seminţe şl pieliţe, pentru a le mai atenua Iuţeala. Cureţi usturoiul, apoi îl zdrobeşti. Pui roşia în apă clocotită, cât să se înmoaie puţin, apoi o cureţi de coajă şi îi îndepărtezi seminţele. Tai roşia în cubuleţe.
Intr-o cratlţă pui uleiul, ardeiul iute tocat mărunt, usturoiul, roşia şi laşi să fiarbă 5-7 minute. Când s-au înmuiat, adaugi în cratlţă brânza rasă şi mai laşi la foc potrivit, amestecând ca să nu se lipească, până când brânza s-a topit. Pentru a savura gustul acestui sos destul de gros, este bine să îl serviţi cu cartofi. Câteva frunze de mărar îl vor da gust şi culoare.
Pofta buna!