Cartofi copti umpluti cu cascaval
PrinteazaO reteta delicioasa de cartofi copti cu: unt, cascaval, ceapa verde, sare.
Ingrediente:
- 4 cartofi mai mari
- 1 lingura cu unt
- 200g cascaval
- 2-3 fire de ceapa verde
- sare
Mod de preparare:
Spală bine cartofii cu un burete, după care şterge-i cu un şervet. Presară un praf de sare şi înţeapă-i din loc în loc cu furculiţa. Asază-i într-o tavă şi lasă-i la cuptor până se pătrund bine (aproximativ o oră).
Intoarce cartofii pe toate părţile, ca să-i cuprindă bine căldura. Lasă-i să se răcească puţin, după care crestează-I pe jumătate şi scoate cu grijă o parte din miezul copt.
Freacă într-un castron untul cu miezul de la cartofi şi un praf de sare. Umple cartofii cu pasta astfel obţinută. Presară deasupra caşcaval ras şi rondele de ceapă.
Serveşte-i cât sunt calzi.
Pofta buna!