Cartofi cu broccoli si branza
PrinteazaCartofi cu broccoli si branza din: cartofi, broccoli, mustar dijon, ou si branza cheddar.
- 4 cartofi făinoşi
- 300g de broccoli, separat în bucheţele
- 1 lingură de muştar Dijon
- 1 ou, bătut
- 140 g de brânză Cheddar (sau caşcaval), rasă
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se aşază cartofii în cuptorul cu microunde şi se lasă la copt 12-15 minute, până se înmoaie. Între timp, se fierbe la aburi sau se opăreşte broccoli 3 minute, apoi se scurge bine. Când cartofii se răcesc puţin, se taie pe jumătate, pe lung, se scobesc, iar conţinutul se aşază într-un bol.
Se aşază cartofii scobiţi pe o tavă pentru copt. Se zdrobeşte conţinutul din bol cu o furculiţă şi se adaugă apoi muştarul, oul, mare parte din brânză şi broccoli. Se asezonează dacă este nevoie, apoi se umplu cartofii din tavă cu acest amestec. Se presară brânza rămasă şi se coc 15 minute, până când partea de deasupra devine crocantă şi aurie. Se servesc cu salată şi cu sos de roşii.
Cartofi cu broccoli si branza
Pofta buna!