Cartofi cu parmezan si sos

Printeaza

Cartofi cu parmezan si sos din: cartofi, parmezan, sare, pudra de mustar, lapte, branza cheddar, chives.

Ingrediente:Cartofi_cu_parmezan_si_sos

  • 700 g de cartofi taiati pai
  • 25 g parmezan, ras
  • 1/2 lingurita de sare

pentru sos:

  • 1 lingurita pudra de mustar
  • 300 ml de lapte
  • 140 g branza cheddar maturata, rasa
  • cateva fire de chives tocate

 

Mod de preparare:

Pentru a prepara sdsul, încălzeşte făina, pudra de muştar şi laptele într-o cratiţă mică. Bate compoziţia uşor, cu telul, până devine cremoasă. Las-o să fiarbă, continuând să amesteci, până când se îngroaşă. Stinge focul, încorporează brânza, iar când aceasta s-a topit, asezonează după gust.

Toarnă sosul într-un bol termorezistent şi acoperă-l cu folie alimentară, pusă direct pe sos, pentru ca acesta să nu facă crustă. Incinge cuptorul la 220°C. Aşază cartofii în 1-2 tăvi mari de copt şi dă-i la cuptor 10 minute, apoi presară peste ei parmezanul şi sarea cu usturoi – foloseşte cleşti de bucătărie pentru a tăvăli toţi cartofii prin brânză.

Mai lasă-i la cuptor 10 minute, până devin aurii şi crocanţi – dacă nu ţi se par suficient de crocanţi, creşte intensitatea focului până la 240°C timp de câteva minute. Reîncălzeşte uşor sosul la cuptorul cu microunde, adaugă firele de chives şi serveşte-l cu cartofii fierbinţi.

Cartofi cu parmezan si sos

Cartofi_cu_parmezan_si_sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.