Cartofi cu parmezan si sos
PrinteazaCartofi cu parmezan si sos din: cartofi, parmezan, sare, pudra de mustar, lapte, branza cheddar, chives.
- 700 g de cartofi taiati pai
- 25 g parmezan, ras
- 1/2 lingurita de sare
pentru sos:
- 1 lingurita pudra de mustar
- 300 ml de lapte
- 140 g branza cheddar maturata, rasa
- cateva fire de chives tocate
Mod de preparare:
Pentru a prepara sdsul, încălzeşte făina, pudra de muştar şi laptele într-o cratiţă mică. Bate compoziţia uşor, cu telul, până devine cremoasă. Las-o să fiarbă, continuând să amesteci, până când se îngroaşă. Stinge focul, încorporează brânza, iar când aceasta s-a topit, asezonează după gust.
Toarnă sosul într-un bol termorezistent şi acoperă-l cu folie alimentară, pusă direct pe sos, pentru ca acesta să nu facă crustă. Incinge cuptorul la 220°C. Aşază cartofii în 1-2 tăvi mari de copt şi dă-i la cuptor 10 minute, apoi presară peste ei parmezanul şi sarea cu usturoi – foloseşte cleşti de bucătărie pentru a tăvăli toţi cartofii prin brânză.
Mai lasă-i la cuptor 10 minute, până devin aurii şi crocanţi – dacă nu ţi se par suficient de crocanţi, creşte intensitatea focului până la 240°C timp de câteva minute. Reîncălzeşte uşor sosul la cuptorul cu microunde, adaugă firele de chives şi serveşte-l cu cartofii fierbinţi.
Cartofi cu parmezan si sos
Pofta buna!