Cartofi cu sos de legume şi ouă
PrinteazaO reteta delicioasa de cartofi cu:dovlecel, cardei capia, ceapa, usturoi, rosii, pasta de tomate, oua, patrunjel, sare, sare, piper, ulei.
Ingrediente:
- 500 g cartofi
- un dovlecel
- un ardei capia
- două cepe
- doi căţei de usturoi
- 3 roşii
- o lingură cu pastă de tomate
- 4 ouă
- o legătură de pătrunjel
- sare
- piper
- ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Dolveceii se taie cuburi şi se presară sare. Cepele şi usturoiul se toacă mărunt. Ardeiul capia se taie cubuleţe. Roşiile rase se amestecă bine cu pasta de tomate. Se încing 100 ml ulei într-o cratiţă, se pun ceapa şi ardeiul şi se călesc cinci minute.
Se adaugă dovleceii, se prăjesc până devin aurii şi se toarnă roşiile. Se condimentează, se adaugă o cană cu apă şi se lasă să fiarbă până scade sosul format. Se opreşte focul, se presară pătrunjel tocat şi se amestecă.
Cartofii se taie cuburi şi se prăjesc în ulei încins. Ouăle se prăjesc în ulei, se aşază pe un platou,Me pun alături cartofii, sosul de legume şi se presară pătrunjel tocat.
Pofta buna!