Cartofi cu usturoi verde si naut
PrinteazaCartofi cu usturoi verde si naut din: cartofi, ulei, naut, usturoi verde, marar verde, sare, piper si boia.
- 1 kg cartofi
- 100 ml ulei
- 200 g naut
- 3 legaturi usturoi verde
- 1 legatura marar verde
- sare
- piper
- boia dulce/iute
Mod de preparare:
Puneţi năutul la înmuiat în apă sărată, mai multe ore, scurgeţi-l apoi de apă şi prăjiţi-l într-o tigaie uscată. Puneţi cartofii la fiert, cu coajă cu tot, în apă cu sare.
Când au fiert, lăsaţi-i la răcit, apoi curăţaţi-i de coajă şi tăiati-i în rondele.
Prăjiţi în ulei usturoiul tocat mărunt, cu frunze cu tot şi când s-a înmuiat suficient, adăugaţi boiaua, mărarul tocat, năutul prăjit şi amestecaţi cu cartofii puşi într-un vas termorezistent. Puneţi vasul la cuptor, cu 10 minute înainte de servire.
Cartofi cu usturoi verde si naut
Pofta buna!