Cartofi cu usturoi verde si naut

Printeaza

Cartofi cu usturoi verde si naut din: cartofi, ulei, naut, usturoi verde, marar verde, sare, piper si boia.

Ingrediente:Cartofi_cu_usturoi_verde_si_naut

  • 1 kg cartofi
  • 100 ml ulei
  • 200 g naut
  • 3 legaturi usturoi verde
  • 1 legatura marar verde
  • sare
  • piper
  • boia dulce/iute

 

Mod de preparare:

Puneţi năutul la înmuiat în apă sărată, mai multe ore, scurgeţi-l apoi de apă şi prăjiţi-l într-o tigaie uscată. Puneţi cartofii la fiert, cu coajă cu tot, în apă cu sare.

Când au fiert, lăsaţi-i la răcit, apoi curăţaţi-i de coajă şi tăiati-i în rondele.

Prăjiţi în ulei usturoiul tocat mărunt, cu frunze cu tot şi când s-a înmuiat sufi­cient, adăugaţi boiaua, mărarul tocat, năutul prăjit şi amestecaţi cu cartofii puşi într-un vas termorezistent. Puneţi vasul la cup­tor, cu 10 minute înainte de servire.

Cartofi cu usturoi verde si naut

Cartofi_cu_usturoi_verde_si_naut
Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.