Cartofi la cuptor cu fenicul
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de cartofi la cuptor, cu fenicul din: usturoi, ulei de masline, concentrat de legume, cartofi, bulbi de fenicul, smantana si parmezan.
- 4 catei de usturoi, taiati
- 1 lingura ulei de masline
- 150 ml vin alb
- 200 ml concentrat de legume
- 900 g cartofi cu coaja rosie, taiati felii de 1,5 cm
- 2 bulbi de fenicul, taiati felii subtiri
- 200 ml smantana
- 30 g parmezan, razuit
Mod de preparare:
Preincâlzeşte cuptorul la semnul 6/200 C. într-un vas larg, încinge uleiul şi sotează usturoiul; stinge cu vinul şi concentratul şi adaugă cartofii şi feniculul, amestecă, acoperă vasul şi fierbe timp de 8 minute.
Ia vasul deoparte, adaugă smântână şi toarnă într-o tavă; presară brânza şi dă la cuptor timp de 40 min-1 oră, până când se rumenesc cartofii.
Cartofi la cuptor cu fenicul
Pofta buna!