Cartofi la cuptor cu smantana
PrinteazaO reteta de cartofi la cuptor cu smantana din: cartofi, dovlecel, usturoi, ulei, oua, cascaval, smantana, sare, piper, unt si pesmet.
- 3 cartofi
- 1 dovlecel potrivit
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura ulei
- 2 oua
- 100 g cascaval
- 150 g smantana
- sare
- piper
- unt si pesmet pentru uns vasul
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi-i fierbi în i apă cu puţină sare. Când sunt aproape fierţi, adaugi dovlecelul tăiat cubuleţe mai mari. După ce au fiert, îi scurgi de apă. Zdrobeşti usturoiul şi-l freci cu puţin ulei. Adaugi smântână amestecată cu ouăle bătute şi caşcavalul ras. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Ungi un vas termorezistent cu unt şi tapetezi cu pesmet. Aşezi cartofii şi dovleceii, torni sosul de smântână şi coci în cuptor circa 30 de minute, până se rumenesc.
Cartofi la cuptor cu smantana
Pofta buna!