Cartofi dulci cu smantana si parmezan

Printeaza

Cartofi dulci cu smantana si parmezan din: cartofi dulci, pastarnac, smantana, salvie maruntita, mustar cu boabe, unt, paine cu cereale, parmezan si seminte de pin.

Ingrediente:Cartofi_dulci_cu_smantana_si_parmezan

  • 800g de cartofi dulci, curăţaţi  şi tăiaţi cubuleţe
  • 800g de păstârnac, curăţat de coajă şi tăiat cubuleţe
  • 200ml de smântână
  • 2 linguri de salvie mărunţită
  • 4 linguriţe de muştar cu boabe
  • unt, pentru uns
  • 1 felie de pâine cu cereale, mărunţită
  • 50g de parmezan, dat pe răzătoarea mare
  • 3 linguri seminţe de pin

 

Mod de preparare:

Se fierb cartofii şi păstârnacul 20 de minute în apă sărată, până devin moi. Se scurg, apoi se fac piure, nu foarte fin, împreună cu jumătate din cantitatea de smântână şi jumătate din salvie, tot muştarul, sare şi piper. Se aşază într-o formă termorezistentă, unsă cu unt, şi se nivelează.

Se încălzeşte cuptorul la 190ºC/gaz 5. Se amestecă pâinea cu parmezanul, seminţele de pin şi restul de salvie. Se adaugă şi restul de smântână peste piure, se presară amestecul de pâine şi parmezan şi se dă la cuptor 35-40 de minute, dacă compoziţia este abia scoasă din frigider, sau 25-30 de minute dacă este la temperatura camerei. Trebuie să devină aurie.

Cartofi dulci cu smantana si parmezan

Cartofi_dulci_cu_smantana_si_parmezan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.